درباره پرینترهای سه بعدی همه ما می دانیم؛ دستگاه های مدرنی که می توانند جهان را در حوزه های مختلف تکنولوژی، هنری و پزشکی متحول کند. به نظر شما در کشور ما استفاده از پرینترهای سه بعدی در چه حوزه هایی استفاده می شود؟ باید به شما اعلام کنیم که خوشبختانه در ایران نیز استفاده و بهره گیری از تکنولوژی های چاپگرهای سه بعدی در روند بسیار خوبی قرار دارد. بگذارید بررسی کنیم وضعیت تکنولوژی اسکنرهای سه بعدی در دنیای امروز را؛ با ما همراه باشید.
برای اولین بار فناوری سه بعدی در اواخر دهه 1980 ظهور کرد، که در آن زمان نمونه سازی سریع PR نامیده می شد. این فرآیند به عنوان یک روش سریع و مقرون به صرفه تر برای ایجاد نمونه های اولیه برای توسعه محصولات استفاده می شد. این تکنولوژی برای اولین بار توسط دکتر کودوما در ماه می سال 1980 ثبت شد. با این حال ریشه های چاپ سه بعدی را می توان به سال 1986 ارجاع داد که در آن زمان با استفاده از دستگاه SLA چاپ سه بعدی انجام شد. این اختراع توسط چارلز چاک هال انجام شد که اولین دستگاه SLA را در سال 1983 اختراع کرد. بدون شک باید اذعان داشت که پرینتر سه بعدی، تحولی بزرگ در دنیای تکنولوژی محسوب می شود.
سیستم سه بعدی برای اولین بار با سیستم تجاری PR در سال 1987 معرفی شد و پس از تست دقیق برای اولین بار در سال 1988 فروخته شد. در سال 1987 کارل دیکارد در دانشگاه تگزاس دستگاه پخت به وسیله لیزر (SLA) را ثبت کرد. در سال 1989 نیز اسکات کرامپ که یکی از بنیانگذاران شرکت استارتاتیس است تکنولوژی FDM را اختراع کرد. در طول دهه 1990 و اوایل سال 2000 فن آوری های جدیدی به بازار معرفی شد که هنوز هم در کاربردهای صنعتی و فرآیند های نمونه سازی مورد استفاده است.
در واقع باید گفت شاید نام پرینترهای سه بعدی را پیش از این نیز شنیده باشید؛ پرینترهای سه بعدی که با ظهورشان در دنیای تکنولوژی، تحول بزرگی را بوجود آوردند، حالا امروزه در تمامی صنایع و حوزه های مختلف فناوری فواید و استفاده های گوناگونی دارد. پرینترهای سه بعدی را به نوعی می توان نسل جدید دستگاه های نام آشنای CNC دانست که در صنعت مکانیک و تولید و طراحی قطعات کاربردهای بسیار زیادی دارند.