فروش و خدمات پرینترهای سه بعدی در ایران

پرینتر سه بعدی XPrinter
فروش و خدمات پرینترهای سه بعدی در ایران

پرینتر سه بعدی XPrinter از جمله برترین شرکت های حال حاضر ایران است که در زمینه فروش پرینترهای سه بعدی فعالیت کرده و همواره محصولاتی با کیفیت و با گارانتی را در اختیار هموطنان مان قرار داده است.

۳ مطلب در شهریور ۱۳۹۷ ثبت شده است

  • ۱
  • ۰

مواد مصرفی پرینتر سه بعدی dlp و sla

در این مقاله آموزشی به بررسی مواد مصرفی پرینتر سه بعدی dlp و sla میپردازیم که عمدتا از جنس رزین هستند.

پرینتر های سه بعدی دارای تکنولوژی های مختلفی میباشند که دو نوع تکنولوژی آن dlp و sla میباشد . که این دو تکنولوژی از نظر مکانیک  و طرز کار و همچنین نوع استفاده از مواد بسیار به هم شبیه میباشند.

مواد مصرفی پرینتر سه بعدی dlp و sla

رزین در اصل یک پلیمر مایه است که توسط نور UV که در آفتاب نیز وجود دارد خشک شده و تبدیل به جامد میشود که این امر باعث شده که رزین در بسیاری از صنایع کاربرد داشته باشد . برای مثال از رزین به عنوان چسب نیز استفاده میشود و یا در دندانپزشکی برای سفید کردن دندان و پوشش روی دندان از آن استفاده میشود. رزین در صنعت پرینتر سه بعدی به عنوان یک ماده اولیه و مصرفی برای ساخت نهایی جسم استفاده میشود.

مواد مصرفی پرینتر سه بعدی dlp و sla به این دلیل رزین است که این پرینترها قابلیت چاپ با دقت بسیار بالا را دارند و رزین نیز به دلیل مایع بودن آن میتواند به این قابلیت پاسخ دهد.چاپگر های سه بعدی DLP و SLA معمولا در صنایعی استفاده میشوند که دقت در آنها به 5 میکرون میرسد و ظرافت در آنها حرف اول را میزند مانند صنایع دندانسازی و طلا سازی . البته رزین میتواند با تغییراتی در ساختار خودش قابلیت قالبگیری نیز داشته باشد و در دمای 400 تا 700 درجه در قالب بخار شده و جای خالی را در قالب به جاگذارد که در صورتی که کیفیت رزین بالا باشد حتی دوده نیز از بخار رزین به جا نمیماند.

در طلا سازی به این شکل از رزین استفاده میشود که شکل یک قطعه طلا مانند انگشتر ظریف را در یک نرم افزار سه بعدی میکشند . و بعد از تهیه فایل سه بعدی آن را پرینت سه بعدی میکنند در آخر توسط گچ مخصوصی آن انگشتر را قالب گیری کرده درون سیلندر قرار داده و در کوره تا دمای 700 درجه گرما میدهند و در آخر رزین از قالب بخار شده و جای آن طلای ذوب شده را میریزند و وقتی طلا خشک شد قالب را شکسته و طرح را برمیدارند.

مواد مصرفی پرینتر سه بعدی dlp و sla

در گذشته تمامی این کارها توسط دست و شخصی خبره به صورت دستی با فرز کوچک انجام میشد پس در نتیجه بسیار دور ریز طلا داشت و کاری بسیار پر هزینه و اجرت ساخت آن بالا بود.

در ادامه به تفاوت بین تکنولوژی پرینت سه بعدی DLP و  SLA خواهیم پرداخت.

تکنولوژی پرینت سه بعدی DLP

در این تکنولوژی از رزین مخصوص استفاده میشود و توسط یک پروژکتور که نور UV تولید میکند رزین خشک شده و لایه لایه شکل نهایی را میسازد.

در این روش شکل قطعه به صورت لایه لایه توسط پروژکتور روز ظرف رزین میتابد که بسته به نوع رزین زمان تابش نیز فرق میکند و به محض این که آن لایه کاملا توسط نور پروژکتور خشک شد لایه دیگر را نیز به همین شکل تا آخر میسازد.

تکنولوژی پرینت سه بعدی SLA

این تکنولوژی نیز کارایی مانند چاپ سه بعدی دی ال پی دارد با این فرق که در این تکنولوژی از لیزر برای خشک کردن رزین اسفاده میشود و چون لیزر دیگر نمیتواند با هر تابش یک لابه را بسازد و باید لابه را مانند پرینتر سه بعدی FDM به صورت حرکت در محور ایکس و وای بسازد زمان پرینت طولانی تری نسبت به تکنولوژی چاپ سه بعدی DLP دارد.

بین سه تکنولوژی FDM,SLA و DLP پرینتر سه بعدی DLP سریعترین زمان ساخت را دارا میباشد.

یکی از دلایلی که پرینرهای سه بعدی رزینی موفقیتی مانند پرینتر های سه بعدی FDM (فیلامنتی ) نداشتند گران بودن مواد اولیه رزین نسبت به فیلامنتهای مختلف میباشد معمولا مواد رزینی قیمتی بعضاً 10 برابر بیشتر از مواد فیلامنتی دارند. دلیل دوم شکننده بودن جسم ساخته شده توسط رزین است که به نسبت پلاستیک بسیار شکننده تر میباشد . دلیل سوم این است که در پرینتر های سه بعدی FDM که از فیلامنت استفاده میکنند میتوان مواد را به صورت توخالی نیز چاپ نمود اما در تکنولوژی پرینت سه بعدی دی ال پی و اس ال ای حتما باید تو پر چاپ شود که این کار درصد استفاده مواد اولیه را نسبت به حجم بسیار افزایش میدهد.

از مزیتهای مواد مصرفی پرینتر سه بعدی dlp و sla یعنی همان رزینها میتوان به دقت بالای چاپ تا 10 برابر دقیق تر از تکنولوژی FDM و همچنین قابلیت قالب گیری تمیز تر و دقیقتر به نسبت فبلامنتها اشاره کرد.

امیدوارم این مقاله توانسته باشد سوالات شما را در این باری پاسخگو باشد.
در صورت داشتن هرگونه سوال به متخصصین ما در شرکت ایکس پرینتر سه بعدی تماس حاصل فرمایید.
  • حسین مقصودلو
  • ۰
  • ۰

مواد اولیه پرینتر سه بعدی

در طی چند مقاله آموزشی آینده به بررسی مختصر مواد اولیه پرینتر سه بعدی با تکنولوژی های مختلف میپردازیم.

تکنولوژی fdm (اف دی ام)یکی از تکنولوژی های چاپگر های سه بعدی است که در بازار فروش و خدمات سهم بسیار زیادی نسبت به تکنولوژی های دیگر چاپ سه بعدی دارد. از جمله دلایلی که باعث زیاد شدن سهم تکنولوژی اف دی ام نسبت به دیگر تکنولوژی ها است قیمت پایین و کارایی راحت با این تکنولوژی میباشد.

تکنولوژی چاپ FDM در سطح جهانی هم اکنون از قیمت 200 دلار شروع شده و بعضا تا 50.000 دلار هم به فروش میرسد.

ار دیگر مزایای این تکنولوژی نسبت به تکنولوژی های دیگر چاپ 3 بعدی میتوان به سهولت خرید و ارزان بودن مواد اولیه پرینتر سه بعدی اشاره کرد . مواد اولیه پرینتر سه بعدی fdm با عنوان فیلامنت و با قیمتی حدود 3 دلار تا 100 دلار به ازای هر کیلو مبادله میشود.

مواد اولیه پرینتر سه بعدی تکنولوژی اف دی ام معمولا با دو قطر 1.75 و 3 میلیمتر در بازار جهانی عرضه میشود ولی در بازار ایران مواد با قطر 1.75 بسیار بیشتر از قطر 3 میلیمتر عرضه میشود.

مواد اولیه پرینتر سه بعدی

پرینترهای سه بعدی به نحوه ای ساخته میشوند که فقط با یک قطر مواد کار میکنند یعنی چاپگر یا میتواند از مواد 3 میلیمتر استفاده کند و یا از مواد 1.75 البته در مواردی نیز میتوان پرینتر های 3 میلیمتری را به نحوی برای فیلامنت 1.75 نیز بهینه کرد که این کار پیشنهاد نمیشود.

بنا به مطالب گفته شده در بازار ایران خرید پرینتر 3 میلیمتر به دلیل کمبود مواد اولیه پیشنهاد نمیشود.

مواد اولیه پرینتر سه بعدی fdm از جنس پلیمر میباشد و در صنعت پلیمرهای مختلفی وجود دارد که هر کدام خواص خاصی را دارا میباشند.

مواد اولیه پرینتر سه بعدی fdm که در بازار جهانی وجود دارد بسیار گوناگون هستند که معمولا از لحاظ نقطه ذوب بعد پرینت، استحکام جسم پرینت شده، رنگ (شبرنگ و ...) جسم سه بعدی و حلال جسم پرینت سه بعدی شده از یکدیگر متمایز میشوند.

فیلامنتها از طریق خصوصیاتی که در بالا به آنها اشاره شد اسمهای تجاری مختلفی دارند که روزانه نیز فیلامنتهای جدیدی اختراع شده که از لحاظ پرینت شدن راحت تر از نمونه های قبلی و خواص بهتری نیز دارند.

عمده فیلامنتهایی که هم اکنون در بازار جهانی به وفور یافت میشوند عبارتند از :PLA, ABS,LAYWOOD,FLEX,NINJA FLEX,CONDUCTIVE,PVA,HIPSو.....که از تمامی این مدلها فیلامنت PLA و بعد از آن ABS بیشترین مصرف را چه در سطح جهانی و در سطح ایران دارا هستند که در مقاله بعدی مفصلا به تفاوت میان فیلامنت PLA و فیلامنت ABS میپردازیم.

در ایران ماده پرینتر سه بعدی PLA بیشتر از ABS در دسترس است و دلیل آن نیز پرینت راحتتر و با کیفیت تر PLA و همچنین نیاز نداشتن PLA به سینی داغ و دمای محیط 50 درجه است.

طبق اطلاعاتی که در این مقاله به آنها پرداختیم در هنگام خرید پرینتر سه بعدی در ایران باید به موارد زیر که مرتبط به مواد اولیه است توجه نمود.

1.به دلیل بیشتر بودن فیلامنت 1.75 در بازار ایران پرینتر سه بعدی توانایی چاپ مواد اولیه پرینتر سه بعدی 1.75 را نیز دارا باشد.

2.نازل پرینتر سه بعدی تا دمای 280 درجه بالا برود و متغییر باشد(دمای ذوب مواد اولیه در تولیدی های مختلف ممکن است متغییر باشد به شکلی که یک PLA چینی میتوتند در 210 درجه ذوب شود و یک PLA آلمانی در 240 درجه)

3. دستگاه فن خنک کننده مخصوص قطعه را داشته باشد زیرا کیفیت چاپ PLA را تا حد زیادی بالا میبرد(فن پرینت سه بعدی جدا از فن خنک کننده نازل میباشد)

4. دستگاه سینی داغ داشته و دمای آن تا 80 درجه بالا برود و متغیر باشد تا بتواند متریالی نظیر ABS , CARBON و ... را چاپ نماید.

این 4 نکته نکاتی است که در هنگام خرید پرینتر سه بعدی برای اطمینان حاصل کردن از کیفیت مواد اولیه ورودی پرینتر باید به آنها توجه کرد .خود فیلامنت چاپگر 3 بعدی نیز حدود 60 درصد در کیفیت قطعه چاپ شده تاثیر دارد که نمیتوان از آن چشم پوشی کرد و در مقاله دیگری مفصلا به آن خواهیم پرداخت.

امیدواریم این مقاله برای بالا بردن تجربیات عزیزان مفید واقع شود.

در صورتی که سوالی درباره مواد اولیه پرینتر سه بعدی داشتید میتوانید آن را با کارشناسان ما از طریق کلیک روی همین لینک به اشتراک بگذارید.

  • حسین مقصودلو
  • ۰
  • ۰

کالیبره اتوماتیک پرینتر سه بعدی

کالیبره اتوماتیک پرینتر سه بعدی که قصد داریم در این مقاله به آن بپردازیم توسط روشهای مختلفی پیاده سازی میشود که هر روش به وسیله سخت افزار و نرم افزار خاصی میتواند پیاده شود که در ادامه این مقاله آموزشی به آنها خواهیم پرداخت.

همانطور که گفته شد کالیبره اتوماتیک پرینتر سه بعدی توسط روشهای مختلفی پیاده سازی میشود . در این روشها سخت افزاری که تغییر میکند سوییچ کنترل برخورد یا همان end stop میباشد. در اینجا به سه روش پیاده سازی آنها خواهیم پرداخت

روش اول

در روش اول از همان سوییچ معمول کنترل برخورد استفاده میشود که در همه جا به راحتی یافت میشود در این روش سوییچ معمولی برخورد را به یک موتور سروو معمولی وصل کرده و برای نرم افزار تعریف میشود که به محض آنکه فرمان کالیبره به دستگاه داده شود موتور سروو عمل کرده پایین بیاید و بتوان از سوییچ برخورد استفاده کرد و بعد از اتمام فرمان کالیبره اتوماتیک پرینتر سه بعدی موتور سروو بالا برود و کار تمام شود.کالیبره اتوماتیک پرینتر سه بعدی

روش دوم

در روش دوم از یک سیستم سخت افزاری به عنوان سوییچ برخورد پرینتر سه بعدی استفاده میشود که توسط بهره گیری از اثر هال پیاده سازی شده است این سوییچ در بازار توسط شرکتی با عنوان 3d touch ارایه داده میشود.

نحوه کار این سوییچ به این شکل است که حرکت موتور سروو که در مرحله قبل توضیح داده شد را توسط اثر هال پیاده سازی میکند به این شکل که در هنگام دادن فرمان کالیبره اتوماتیک پرینتر سه بعدی میله فلزی سنسور پایین آده و آماده برخورد میشود و به محض تمام شدن فرمان میله بالا رفته و منتظر فرمان بعدی میماند.

کالیبره اتوماتیک پرینتر سه بعدی

روش سوم

در این روش از یک سنسور برخورد مغناطیسی استفاده میشود که این سنسورهارا میتوان به طوری برنامه ریزی کرد که در یک فاصله خاص تشخیص را تبدیل به پالس نمایند .

به طور مثال میتوان تنظیم کرد که وقتی فاصله سنسور تا جسم 8 سانتی متر بود پالس تشخیص را بفرستد .( که این 8 سانتی متر را میتوان کم یا زیاد کرد).

این سنسور به دلیل اینکه میتواند با فاصله مشخص برخورد را تشخیص دهد نیازی به یالا و یا پایین رفتن ندارد.

کالیبره اتوماتیک پرینتر سه بعدی

به طور کلی از روشهای زیادی برای کالیبره اتوماتیک پرینتر سه بعدی میتوان استفاده نمود که در این مقاله به اختصار سه روش از آنها را توضیح دادیم . از این سه روش بنا به مشکلاتی که میتواند بعد ها برای دستگاه از لحاظ نرم افزاری و سخت افزاری ایجاد شود میتوان گفت روش دوم از تمامی آنها بهتر میباشد و روش سوم بنا به مشکلات زیادش یک روش منسوخ شده میباشد.

در تمامی این روشها پرینتر سه بعدی باید نرم افزارهای متفاوتی را ساپورت کند و علاوه بر تغییر سخت افزاری باید تغییر نرم افزاری نیز بر پرینتر سه بعدی انجام شود

با تشکر از توجه شما در صورت اینکه سوالی در این باره داشتید میتواند با متخصصین ما تماس حاصل فرمایید .

  • حسین مقصودلو